Animated Pictures Myspace Comments

kuikuikui... yoyo je siap ader series 2..  ingat tak sebelum ni ader widget aiskrim kat plan minggu ini siri satu... wahahaha.. sebenarnya nak buat aiskrim minggu ni... hehehe....  plan nya nak makan sekrim kat tman kepong.. tapi dah jadik malas pulak.. so.., saya jela yang makan kt umah.. nati2 la awak makan... :p

jom tengok resepi aiskrim buatan sendiri... :)

bahan-bahan nya mudah jer..
2 1/2 susu segar
2 1/2 serbuk coffee mate
2 sudu kecil esen vanilla
gula secukup rasa

Bahan-bahannya
Untuk menyedapkan nya lagi.. pius tambah orea...hihihhi... next blend kan je semua bahan..
lepas dah diblend boleh lah simpan didalam peti sejuk... untuk mendapatkan texture yang lebih lembut.. blend kan lagi sekali selepas is membeku... then baru sejukkan balik..

dah beku??? taraaaaaaaaaa....
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
..
.
hahaha... siap dah.. caya tak caya tak...
huhuuu... ni askrim beli... tengah tnggu aikrim ku siap.. jadik makan la askrim yang memang dah siap ni ha... kan... yang ni memang sure-sure la sedap kan...

aiskrim buatan saya...
taraaaaaa... hohohoho...
bile dah makan aiskrim nih.. gerenti korang semua tak suke aiskrim yang korang beli kat kedai tu... sebab terlebih manis.. yang ni boleh tahan tau rasanya... tak caya cuba lah... 

p/s: memang sedap bagi pengemar susu.. :)

rezeki miki dapat susu mahal..:p

Tanggal 28hb 7 2011.. sedarinya dari rumah sewa, telah ku sarung kemas jersi kuning hitam tanah tumpahnya darahku.. tenang dan ceria dihati bawa sekali, menemani setiap langkahku ke opis.. apa ku kesah dengan sekeliling yang terkadang tersenyum geli hati or maybe ada tertanya dihati.. yang penting, hatiku kini tidak sabar menanti berakhirnya waktu sehingga petang nati..

lebih kurang pukul 6 petang kaki kujejak melangkah menjauhi opis..enjin dihidup, segala yang diatur dituruti dan yang BEST nye tiket tidak ku beli lagi.. 'sure-sure la dah xdak lagik, aritu xnak kirim beli ' apa-apa pun yang terjadi, laluan ke bukit jalil tetap menjadi pilihan hati kami..

sesampainya disana, kereta diletak jauh. berjalan dijalanan sebelum tibanya di stadium.. orang sudah mulai ramai membanjiri seluruh kawasan stadium.. seperti kata akak..' tengok-tengok ulat tiket.. mesti ada punya.. akak selalu pergi..ada..' apalagi mata mula melilau mencari kelibat si ulat tiket yang dikatakan..  owwhh... jumpa satu.. tapi sayang.. len2 tempat duduk.. 2 harga RM50, 1 harga RM30.. tidak ku fahami perbezaan yang dinyatakan.. maybe tempat duduk akan berlainan nati berdasarkan harga tiket tadi.. memasing mencari lagi...

setelah puas mencari.. kami decide untuk benjalan lagi sekali hingga ke depan pintu stadium.. dan jika tiada kaki akan mula menjauhi stadium dan mendekati pula padang merdeka.. setibanya di pintu merah.. kami hanya mampu melihat yang lain berpusu-pusu masuk kedalam stadium...

entah bagaimana.. tetiba aku menoleh kebelakang.. dan terlihat lah seorang lelaki memegang beberapa tiket..
terus ku ajukan pertanyaan 'nak jual tiket ker?'

dengan adernya 3 tiket itu.. dapat la kami bersama-sama yang lain menyokong harimau malaya beraksi.. tetapi terdetik dihatiku.. tak solat kah aku? dan hatiku  mulai resah.. adakah beribu yang berada didalam stadium ini juga sama sepertiku? kerna ku tau.. sejak dari tinggi nya mentari... mereka telah tiba disisni... hermm~ pengalaman menyaksikan perlawanan memang tidak dinafikan best sekali.. tapi.. mungkin akan ku fikir kembali jika ada yang mengajak lagi...
Sports Myspace Comments
Yiahhh yiahh yiahhh.. i'm cool.. i'm cool..huahahaha.. konon kan semangat nihhh.. malaysia lawan singapore... cehh.. dulu tak mau nengok kan.. ni malaysia kot lawan.. bukan arsenal ke mu ker.. yang tu pius tak kenal.. sori nek lori.. tunggu dah tua nati la.. huhu.... tbe2 plak kan semangat nak nengok bola.. huhuhu... yiahh yiahh yiaahh...

Eh-eh..lupaa... pius nak upload gambo berjersi kuning hitam...khahahaha gelak jahat.. jeng jeng jeng......

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Cehhh.. muka bajet ayu.. huahahaha...
yiahhhhh.. i'm cool.... i'm cool... jangan jelas... hohohohooo... walhal.. orang len dah belambak baju bola.. kuikuikui...

p/s: tanah tumpahnya darahku..
About Me Myspace CommentsBestnyer... tak sabar nak tunggu hujung minggu ni..yihuuuuuuu... tamat sudah kerjaku.. oh! happy day!!! pius bakal bercutiiiiiiiii... huh? plus menyiapkan thesis ku yang tak siap lagi.. hehe :p Sorry miss, saya akan cuba sedaya upaya menyiapkan thesis. Lagi satu... tak sabar nak tunggu weekend ni sebab ader plan..hehehe... The baboon


plan aper?? jeng jeng jeng.... hehehehe... natikan sambungannya dipawagam berhampiran anda..
hehe...xdelah... tengok kat MHI pon boleh...  natikan plan minggu ini series 2 akan datang .. kuikuikui.. nati nak buat dulu.. baru gtau ape plannya...huhuhu...



Animated Pictures Myspace Comments




bestnyaaa.. dah masuk hari isnin... yihuuuuuu... last week kerja.. gembira nya...... 


hehehe... sebenarnya nak cerita cuti sabtu ahad semalam.. minggu lepas, Suzi datang ke subang dari pahang.. tapi disebabkan kita orang kerja dan hari jumaat mesti akan keluar dengan bos.. jadi kita orang tinggalkan kunci.. sebab dia sampai petang jumaat..


suzi akan stay subang sampai hari selasa ni.. untuk sama-sama menyiapkan tempahan jarum jait kita.. tapi mostly suzi yang buat.. sorri suzi.. blame me..


**************************************************


hari sabtu ritu.. kami smua pergi rumah farhah.. waaaaaa... cantiknya farhah kawennnnnn... selamat dah dia kawen kan.. hehehe... kami berempat (fairuz, amin, suzi n nadia=suzen balik kajang ada hal) pergi sana nek kereta-amin drive.. first dia ambik nadia dekat batu caves, then baru ambik pius n suzi kat subang.. naseb baik amin berkeras kepala nak keluar awal dari rumah dia, adalah dalam kol 10.. sebab nak sampai subang dia dah sesat tak ingat jalan... sampai subang dah nak dekat kol 12.. 


jauh jugak perjalanan ke tanjung karang.. dengan tak bawak alamat n peta, kita orang redah jer.. sebbek senang jumper rumah... kolling2 jugak la kenkawan nak alamat umah farhah.


first time sampai umah farhah.. waaaa... cantik giler view.. kiri kanan sawah padi.. jeles betol!! The baboon
masa sampai rumah farhah, majlis sanding sudah pun berlangsung.. so masa tu farhah tengah makan beradap..  boleh tak masa tengah dia makan tu.. dia nampak kita orang.. dia cakap 'weh.. korangg... dah makan belom.. makan dulu-makan dulu.. nati aku datang' lebih kurang gitu la ayat dia.. giler sempoi minah ni... wahahahaha... tengah makan selamba dia jer.. 


pas makan mestilah ambik-ambik gamba sebagai kenangan.. tapi lupa nak transfer gamba lagi.. so.. next time baru upload..


**************************************
masa dalam perjalanan pergi dan balik memang kita orang dok cerita itu ini la.. bergelak sakan la kan... hahaha... dengan si nadia yang suke bercerita tu,, bertambah la happening perjalanan.. syiokkk.... 


amin tanya.. fairuz tak nak balik rumah ker.. dah alang-alang amin nak balik ni.. so pikir-pikir pius decide nak balik.. bawak suzi sekali.. takkan nak tinggal sensorang..kang nanges pulak..kihkihkih... 


**************************************
Sepanjang kat rumah.. pius ngan suzi asyik makan dorian jer.. sampai-sampai je rumah makan kuih pastu mak bukak kan durian.. katanya simpan khas.. poyo ye mak.. mak memang hantu durian,,.. sampai akak cakap ' kau tau yut.. mak makan durian macam makan nasik.. pepagi bangun sarapan durian..' hehehe... mak mak... aku pon hantu jugak... tapi pangkat anak la kan.. jadi tak lah sangat hantu nyer..huhuhuhu..


*************************************
pagi ahad, lepas solat smue.. kita orang terus jait menjait.. hehe.. then mak masuk bilik ajak pergi pasar.. tapi ku cakapkan xnak.. pastu dok pikir-pikir.. 'jom lah.. boleh kita beli ken cotton skali.. untuk pencil case..' terus pergi pasar.. udah membeli belah..huhuhu.. kami makan pagi.. ku order laksa, suzi nasik lemak, mak yon g tau fuu.. sikit tapi tak habis gak.. aku jugak habiskan..


*************************************
balik je dari pasar, kami sambung balik buat jenjait.. then tngahari sikit mak ajak g kenduri kat depan tapi ku xnak malas..


*************************************
balik kenduri mak masuk bilik n bagitau.. orang depan sana ader jual dorian.. tanya nak tak.. walhal mak yang nak makan.. yoyo je mak kn.. ku cakap kalau mak nak orang belikan.. thennnnn... beli lagik dorian.. memang hantu durian la mak aku ni..hehehe.. 


penat pulak tulis.. sampai sini jela..
hello hello.. i thought u butterfly.. hahaha... bajet shinee (k-pop) ... ling ding dong ling ding dong... tinggiding.. tinggiding... huahahaha... madi.. aku nyanyi la..

Ni bukan sesi ujibakat nyanyian ye.. ling ling aku geli..

pesanan ringkas dari acik pius: rerajin la kol parents anda.. jika parents kita terasa ase hati ngan kite.. segala kerja mesti jadi serba tak kena.. so.. rerajin la kol n ambik hati ibu bapa kita.. berbuat baik pada ibu pada itu pentik..

p/s: buh nasik!



wakakaka... huahahaha.. hehehe... gelak-gelak.. senyum-senyum..The baboon

hermm.. kadang-kadang selalu tak disangka, perkara kecil dan sapaan ringkas boleh mengembirakan hati kita.. hermm.. memang.. kadang-kadang bila kita duduk seorang diri, bila ada yang menyapa.. kita rasa bersemangat pulak.. layankan aja la.. tapi jangan lelebih.. itu bahaya namanya.. masuk mulut buaya.. huhuhu.. xdelah..

tapi bila kita tengah stress.. tetibe ader yang masuk len.. memang kena cepuk la kan.. siap maki hamun semua.. huhu.. sesory la sapa yang kene tu yer... just a words.. jgan lah makan dalam yer.. tengah stress.. kau datang bagai menghilangkan stress dikepala.. takyah dah beli alat-alat massage semua.. oooooowwwhh.. thanks yang sudi melayan stress saya.. tahan yer.. tahan.. buat bersabo.. kejap jer.. tak sampai 10 minit.. sat g ok.. kuikuikui... rasakan.. kacau lagi time aku tengah stress.. hehehe..

p/s: bagi mereka yang pendiam aka tak reti nak expressed diri tu..  boleh la cuba carik kenalan rapat untuk dibuat gadoh..kuikuikui... yang penting.. kawan mesti hati batu..ok.. 
pesanan tak berbayar dari acik pius.. segala risiko ditanggung sendiri..Good!



Selamat pagi.. hello.. teman adik disini.. ayut.. eh silap..pampers..buat kerja
dengan riang selalu!.. hehehe...saje pagi-pagi ni riangkan hati yang tengah tak
syok ni.. pagi-pagi biasa lah.. bangun-bangun gosok gigi then mesti tanya 'mak..
ada beli suratkhabar ker?' hehe.. patutnya mak la tanya kita ada beli ke tak..
ni terbalik pulak kan... ish-ish..

Tadi baca metro online, biasa la.. orang bekerja.. hahaha berlagak, walhal 
kerja part time jer.. then terbaca pulak pasal soal jawab tentang hutang.. 
tetiba rasa.. 'alaaaa... aku ni memang jenis tak mencatat jika aku berhutang..
' suda.. punah.. adoii.. memang selalu lupa la kan.. ahh.. pas ni kalau kita 
berhutang mesti kena catatkan.. jadi takda la satu pon yang terlepas pandang 
nati..

jom share sesama info ni dari myMetro.

Wajib ingat, bayar hutang

DAHULU saya suka berhutang sehingga terlupa untuk membayar hutang yang saya pinjam.
Alhamdulillah, kini kebanyakan wang yang saya berhutang dulu sudah saya langsaikan.
Bagaimanapun, terdapat kebimbangan dalam hati saya kerana saya masih terasa seperti
belum menjelaskan hutang kepada seseorang. Orang itu juga tidak meminta-minta
hutangnya menyebabkan saya terlupa untuk membayarnya.
Apakah hukum hutang itu Dr? Saya juga pernah membaca roh orang yang berhutang tidak
akan naik ke langit.

LIE,

Kuala Lumpur

MANUSIA secara lumrahnya tidak terlepas daripada berhutang sama ada sikit atau banyak.
Dengan sebab itu, Islam menggariskan peraturan tertentu mengenai hutang, antaranya (1)
setiap hutang perlu dibayar, (2) keutamaan untuk memberi hutang kepada mereka yang
memerlukan, (3) tidak dibenarkan mengambil keuntungan daripada hutang itu seperti
mengenakan riba atau faedah.

Ini kerana ia berkait dengan mengambil kesempatan atas kesusahan dan keperluan orang
lain dan (4) memberi peluang kepada penangguhan pembayaran hutang apabila tidak
mampu atau ada keperluan mendesak.

Sebenarnya anda sudah menunaikan tanggungjawab anda apabila berhutang dengan
membayar balik hutang itu. Bagaimanapun, anda masih beranggapan hutang anda masih
 belum terbayar kepada seseorang yang anda anggap tidak suka meminta-minta.

Apa yang perlu anda lakukan ialah terus berhubung dan bertanya perkara itu dengannya.
Penjelasan beliau sudah tentu menenangkan hati anda.

Selain itu, perlu diingat dalam Islam kita sudah diminta supaya setiap hutang perlu 
ditulis dan mempunyai dua saksi (lihat al-Quran, Surah al-Baqarah (2): 282).

Ini bertujuan supaya hutang dapat dijelaskan sedapat mungkin tanpa ada alasan
seperti tidak ingat dan sebagainya.

p/s: aku hutang sapa yer? dan sapa yang berhutang dengan aku? 



Selamat pagi semua.. huhu... perasan sendiri.. NoteThe baboon


Saja tulis entri pagi-pagi ni, eh-eh.. takde lah pagi sangat. dah pukul 10.. hehe... tadi baru kejap review balik blog bento dari japan.. waa.. dah lama tak buka..cantik-cantik blog dorang.. Internet sekarang kan dah makin canggih.. tak paham translate jela page..


Macam biasa hari-hari mereka penuh dengan bento-bento baru.. bento tu kira perkara biasa dekat jepun.. dan kebanyakan suri rumah kat sana amat mementingkan bekalan untuk anak-anak mereka. sanggup spend time untuk menghasilkan bento-bento yang sangat menarik untuk orang lain mahupun diri sendiri..




kebanyakan bento  mengadaptasi karakter-karakter dari cerita kartun atau watak dari anime, game,komik dan sebagainya yang dikenali sebagai kyaraben atau pun 'character bento'. lagi satu adalah 'picture bento' ataupun oekakiben dimana ianya dihias merupai sesuatu seperti orang, binatang, pokok-pokok, bangunan dan sebagainya mengikut kreativiti kita sendiri.  Note


Memang boleh dikatakan setiap negara dan tempat ada membuat 'meal box' ataupun bekalan tetapi yang paling menarik adalah bekalan dari jepun. Selain berkhasiat, ianya menjadi penarik untuk kanak-kanak menjamah makanan yang disediakan.


so, sejak tengok bento-bento dari jepun ni.. pius semakin berminat nak menghasilkan bekalan yang cantik dan kreatif ini. hehehe.. tetapi banyak kekangannya.. sebab kebanyakan bento dijepun dibuat menggunakan acuan yang boleh dibeli dikedai-kedai. Dekat Malaysia ni kat mana nak beli?? Bitter smile


pius start belajar buat bento masa diploma lagi.. tapi semestinya tak cantik la kan.. kahkahkah.. but now dah maju setapak bila terjumpa tools untuk buat bento ni.. walaupun tak dapat nak beli banyak stuff tapi boleh lah.. beli kat mana?? Kat Daiso sunway pyramid.Good!


About Me Myspace Comments.
wahahahaha... lawak tak?
ni hari tu punya bento.. - ... Not.


excited kot nak buat walaupun kena kutuk dengan akak-akak len.. sengal kan.. dorang cakap apa tau..' eh.. tu bukan bekas apam ker? konon kreatif la tu' jahat kannnnnnnnn.. wahahahaha... jangan tak tau ye.. orang jepun pun gune benda yang sama tapi mungkin material nya saja yang berbeza..  nanti nak cuba buat bento berasaskan masakan melayu lah pulak.. hehehe...Fade


p/s: hehehe.. comel tak entri kali ni? copy paste dari blog bento.. hehehe..
 saya suke..



dah dik dut.. didalam dada... hati berdebar setiap masa sentiasa...  suka dan duka..ooooo.... memandai jer .. yeaahh.. malam dah menjelma.. time tu berehat.. selamat malam semua.. zzzZZZZZ...ヒマワリ

hehehe.. xdelah.. malam masih muda kot.. aiceh...tetibe teringat pulak dekat cerita Gemerlapan.. ingat lagik tak.. masa zaman 90an dulu... huhu.. time tu sekolah rendah lagi.. hrmm.. entah-entah mase time sekolah tadika kot.. femes dengan cerita gemerlapan nih, lakonan Lan A to Z.. and mimi ape tah.. luper dah.. tapi hari tu ader la tengok cerita ni kat youtube.. wahahaha.. memang lawak sangat tengok balik.. sebab bahasa yang dorang gune tu rasa macam... hermm.. korang tengok la sendiri...huhu... lawak..

dulu bukan main suke sangat tengok cerita gemerlapan nih.. nak dijadikan cerita, pius n the geng siap buat group menari lagik.. tiru macam lagu dalam gemerlapan tu.. final part.. hahaha... klu tak silap.. umah jiran dulu ader tape dekoder tau.. dulu-dulu punyer cd la kiranya kan... besar gabak warna hitam.. tu yang dok ulang part sama jer.. nak praktis la konon nye.. wahahaha...

siap berselendang bagai nih.. kain semua ambik la sapa2 punyer jadikan skirt.. mostly gune tudung la kan.. balut-balut sini sana.. then apalagi.. start la sesi latihan menari kita orang.. huhu.. jangan jeles.. lagu dangdut tu.. gelek-gelek.. kuikuikui.. budak-budak.. tau ape.. hehe...


malam ni bergemerlapan jugak.. penuh dengan kain-kain buat tempahan jarumjaitkite.. Alhamdulillah.. rezeki..  tapi terkejar jugak la nak membuat.. sebab siang pius kje, malam buat la jait menjait.. tapi.. yelakan.. balik dah penat.. selalu dapat buat sikit jer.. huhu... blog jarumjaitkite pon ader masalah teknikal sikit.. jadik kene kumpul semua member baru leh betulkan.. walau pon tak update lagik blog jjk.. tapi still lagi sibuk membuat tempahan...

p/s: kepada semua.. thanks sebab sudi menerima hasil kerja kami semua..:)ハート



Salam semua.. ceh.. bajet ader orang baca.. lalalalala...  hemm.. n selamat petang tak habis lagi tuh.. saje je tulis entri petang-petang ni.. bosan dalam opis, kerja ada tapi entah.. takde mud nak buat.. maybe dah malas sebab mengadap benda yang sama.. or sebenarnyer memang pemalas.. huhu.. selalu tak terjadik perkara sebegini dalam waktu-waktu anda...
 'waaa.. cepatnya pukul 5!!'
 'hem? baru pukul 5?' 
'laa.. bu kol 5? bila nak pukul 6 nih??'

wahaha... yang pertama tu tentunya orang yang buzy bercakap.. second.. xde muud nak buat kerja.. last tu..memang malas.. tau nak balik jer.. aku la tuh

google
Terfikir jugak.. kenapa selalu jer malas nak buat kerja.. dah bosan ker? persekitaran tak bagus ker? or ader time-timenyer yang syok buat kerja.. aper? nak tnggu due date bu nak excited buat kerja... hermmm.. kabut la gayanya... Agaknyer naper ye kita menjadi malas untuk membuat sesuatu kerja..  hermmm...

p/s: laponyer.. cepat la.. nak balik umah ni.. :p


wahahahaha... jersi bola ok.. first time ader.. caye tak caye tak.. wakakaka.. walhal orang len dah berlambak kat rumah... huhu... import khas dari kelantan nuh jauh disana.. juh nyer.. :p

tettibe plak excited kan ader jersi bola.. dolu-dolu dok pakai jersi hoki jer.. la ni.. aishhh... :) hehehe.. kirim kat akak tempat kerja.. dia balik kelantan kampung dia.. tu yang dia ajak beli tu.. dia memang hantu bola.. satu family hantu bola.. siap ajak pergi tengok bola kat stadium lagi.. xtau la den.. 28hb khamis.. esoknyer keje...  tapi sekali sekala syok jugak kan...

nati nak upload la jersi kuning hitam tu.. huhuhuuuu...

p/s: jahat ker saya,, phone bunyik saya tak angkat~
lari.. dan terus berlarii... lalalalaaa... lagu ape tah...

hari ni memang moody..  entah lah.. stress agaknya.. dok fikir itu ini... itu tak siap, ini tak buat... buat sikit mengeluh...hermmm..  bangunlah semangat.. jangan tidoooorrrrr@##@$#$%$ bangun!!!! semangat!!! semangat!!!! hah!!! ak happy!!! happy!!!

haaaa.. tarik nafas... hembuss.....ulang lagi sekali....tarik... hembuss... waaa.. sakit dada...

dalam-dalam moody ni.. terjengah-jengah la kiri kanan kan.. mana tau yang tersayang ade kat situ ker.. waaa... mana lah tau wat suprise ker.. tak dapat la..  huuuu... cakap pasal yang tersayang, tak sayang sangat kot, wakakakaka aritu jumpe kejap... kejap jer.. masa nak balik subang.. tu pun sb dia tngah rehat.. waa.. da potong rambut.. kemas sikit..  gud boy.. heeee... tapi sebab dah lame tak jumper.. rasa macam janggal pulak.. lagipon that day badmud datang.. dalam-dalam badmud tu.. tersipu-sipu jugak la kn.. yolaa.. dah jarang jumpa.. tapi bagus jugak.. mmg bagus.. okay, lepas ni jumpa setaun sekali jela.. wahahahaha...

p/s: geli ketiak aku tngok dia kemas2 cngitu.. cehh.. macam orang keje bodyguard hotel plak.. man in black.. mmg black terus... wahahahaha.. gelak jahat... jgan mara aaa...
last Weekend aku bergadoh dengan seseorang yang aku sayang.. not gadoh la.. just cakap-cakap.. selisih faham la kiranya kot.. aku pertikaikan nape nak beli benda yang dah ader.. elok lagi.. dari membazir baik beli benda yang berfaedah.. then, tibe2 mood emonyer datang... ak just cakap.. nak beli, beli lah..  tibe-tibe nak emo sampai melalut memacam.. then, part yang tak boleh tahan sebab cakap pasal duit..  kalau aku kaya.. aku kasi.. ambik la semua.. bia aku tak makan...

dalam hati...

kalau betol duit tu leh membahagiakan.. ambik lah.. tuan punya diri ni tak penting pon, malah tidak mendatangkan kebahagian dan kegembiraan pon.. waaaaaa... sedey giler.. :( leleh kejap.. agaknya kalau aku kasik duit tiap-tiap hari.. xyah tunjuk muka pon xpe.. sebab dah happi... beli lah barang-barang n kasi duit.. senang je nak happy kan...

last-last, aku malas nak cakap n terus diamkan diri.. sebab dah melalut memacam..  cakap la ape-ape pon.. aku just diam..

ape-ape pon.. penting bagi kita membahagiakan hati orang yang kita sayang,, tetambah yang melahirkan kita..  insaf la wahai diri... waa.. sedey giler...
waarrghhhhhhh... start thinking to manage my money.. giler sedey... :( susah datang senang jer pergi...  just now kene track mane hilangnyer hasil titik peluh ku..  xtaooo mana pergi.. cepat je lesap.. wakakaka. lepas ni kene buat catatan setiap yang keluar dan masuk.. baru tau begitu pentingnya money management.. huuu -_- sedey :(
tula boros sangat mana ader ok!!! wa tak shopping2 pon tau..


  1. lepas ni setiap perkara kena wat bajet *perlu ker?* xreti la nak bajet..
  2. listkan perkara yang penting
  3. catatkan segala pengeluaran keluar dan masuk
  4. pastu track duit tu beli hape..
lepas ni kene kawal la segala-galanya.. dah beso dah ni... kena blajar manage semua.. waaa...mampu ker.. ^_^" then yang penting jangan meminjam next time.. dan wajib ingat saper yg meminjam.. harus ok..  ak selalu wt tak kesah je klu org pinjam-pinjam ni.. then last-last kene tipu.. erkk.. berterus terang sangat kot~

p/s: sape-saper yang aku ader hutang tu cercakap la yer..  sb slu luper.. sorry sesangat..

sedey jugak sebab tak dapat yang dihajati bulan ni... waaaa... sangat sedey :(



Hari jumaat datang lagi.. yeahhh... itu tanda nyer.. last day keje untuk minggu ini,... hemm.. pejam celik pejam celik dah hari jumaat.. kejap je kan masa berlalu...

(tetibe rasa macam nak me'novel'kan post ni...:p)

hari ini ku rasakan teramat sejuk sekali.. hujan diluar sudah cukup membuatkan bulu roma ku menegak, ditambah pulak kesejukan air-con dipejabat (aiceh..) yang sememangnya susah untuk aku menaikan suhu nya.. mana taknya...

***************************************

'haii? kenapa panas? yu orang tak panas ker?' mr lau bersuara setiba nya dipejabat lewat petang semalam.
aku yang berada di bilik bos tika itu hanya mendiamkan diri.. walhal aku yang menaikkan suhu air-con tersebut. Dalam hati.. 'sejuk ni...'

'ayooo... 30 darjah aaa.. sudah jadik heater la..' hehehe... Mr Lau tergelak kecil.. ditambah suara rakan ku disebelah.

'alaaa... baru nak lari memanaskan diri kat bilik bos ni.. ale-ale sejuk balik' kata ku di dalam hati, macam mana nak pergi oversea ni..huhuhu.. sejuk sikit dah tak tahan... hmmm... tu yang pentingnya jaket tu.. pakai tiap-tiap hari kn..

************************************

Macam biasa setiap hari jumaat review kerja dengan Mr lau.. jadi hari ini kami akan ke- beakers di ikano.. Janji dengan Mr lau pukul 3.30 petang..so, gerak awal sikit la dalam pukul 2.30 lebih lebih.. adoii.. penat la berpuitis bagai...

so, kita sampai nak dekat kol 3.30 la.. tapi tibe-tibe akak ajak masuk ikea pulak... so.. ikut jela.. lagipon dah lama tak gi..

comelnyerrrr...
bestnyerr kemas camni...
saya dah gemuk...
****************************************

Balik kerumah cam biasa... turun di central market..

suasana malam di cm
part ni aku suka.. sebab orang yang nyanyi tu fun.. nyanyi dengan riak wajah semua.. wahahaha... menarik sangat... penonton plak sporting.. dok nari-nari kat depan tu... best la.. pelancong banyak tengok... dorang pon boleh join sama... tiap-tiap mnggu balik.. harap sangat dapat tgok dorang nyanyi sampai habis.. tapi xdpt la kn.. kang tak pasal balik rumah jalan kaki, sebab bas dah xde.. layan kejap boleh la.. part yang best masa dorang nyanyi lagu cina.. waaa... cam best jer tau... walaupon lagu cina tu dah biasa sangat kita dengar.. tapi bile dorang nyanyi tu kan, kita tak rasa borink pon... xcaye cer g tengok kt cm...

video ni gelap sikit... ehem..banyak.. kamera canggih kan....

video


tak larat da nak tulis.. ringkaskan jela...

dalam bas nak balik umah dah kol dah mak ajak makan kat kedai tomyam depan... sebab lapo bebenor.. tak makan nasik 1 hari.. dok makan benda merapu... bos la.. suke sangat lepak starbuck.. beakers la... den lapo nasik nih... mak pon tak makan lagi.. okay la tu...

'nape mak tak makan lagi'
'da jemu/xde selera makan masakan sendiri..., sendiri masak sndiri makan'

p/s: bestnyer dunia belajar..  dunia keje tak la best mana pon.. tanggapan awal... :p
Episode kali ini adalah.. kepala berkutu..wakakakaka... ok2.. ehem.. tips hilangkan kutu dikepala...
kredit gambar dari google..


******************************************

hari ini sangat sejuk disubang, seawal pagi inilah hujan turun menyamankan suasana.. bangun-bangun sahaja terus ke bilik air untuk membersihkan diri..

'ait? tumbuh lagik cendawan ni'

ikutkan hati nak je photoshot cendawan tu..hehe...tapi kamera tertinggal kat rumah pulak... bila terpandang cendawan tu.. tiba-tiba teringat pulak kutu..aiceehhh... saper dulu-dulu tak penah ader kutu kat kepala diaa?? angkat kaki.. sayaaaaaaa.... ada.

Biasa la dulu-dulu masa zaman sekolah rendah mana ader pakai tudung.. jadik senang la kutu nak hinggap dikepala ni... kuikuikui... ingat lagi time tu... saper yang ader kutu kita orang tak nak dekat.. siap time beratur perhimpunan tu, kita dok belek rambut orang tengok kepala dia ader telor kutu tak... wakakakakaka... dasyat betul...

kalau dah kepala berkutu tu.. memang tiap2 masa dok garu kepala la gaya nya... sampai beli sikat kutukan.. gerammm nak ketip dia...letak kat kuku..ketip...ketip ke kutil ye?  hehehe... bile umur dah besar sikit.. kutu pon dah xde dah la.. tapi kannn.... pernah satu hari tu masa saya kejap saya kejap aku sekolah menengah.. kepala saya menjadi sarang kutu kembali..

kes dia macam ni... saya dulu aktif men hoki.. tapi tak la terel pon.. hiiiii... so, masa tu ader latihan pusat dekat   sekolah teknik sungai buloh.. tak ingat berapa lama... so, kita orang satu team ditempatkan dalam satu asrama.. bila malam menjelma.. kita pon tido la kan... masa tu saya tido sebelah rakan saya nih.. masa nak tido tu saya heran bertambah pelik bila kawan saya tido pakai serkup kepala... saya dah lupa apa alasan dia...

so, bila latihan pusat pon dah tamat n pertandingan pon dah setel.. beberapa hari kat umah.. kepala saya mula rasa gatal len macam... asyik tergaru-garu.. gatal la kan... semacam... soo.. saya syak la ader kutu kat pale saya.. bile disikat-sikatkan memang sah ader kutu... haaa... baru la saya tau sebabnya kenapa kawan saya tido pakai serkop kepala...

tapi nasib baik masa tu saya dah tau cara-cara nak menghilangkan kutu dengan cepat... so.. ambik masa dalam 3 hari tok mati kan kutu-kutu yang bersarang dikepala saya.. caranyer mudah jer..





  1. ambik beberapa ulas Bawang putih.. ditumbuk.. atau nak senang di blend kan sajaha.. (ada jugak yang campurkan sekali dengan minyak masak)
  2. dan lumurkan diatas kepala anda.. 
  3. then serkup kepala dengan kain, sebab tak mau kutu-kutu tu lari.. kalau nak tengok berapa banyak kutu kat kepala tu,, guna la kain yang cerah..
  4. Biarkan beberapa minit.. tapi tahan la sikit ye.. agak pedih la sebab kulit kepala dah luka kene gigit dek kutu tu...
lepas tu bukak la ken serkup tu.. tadaaaaa... cerkire berapa banyak kutu yang mati kat kain tu...hahahaha... ader jugak yang nyawa2 ikan.. soooo... kalau saper yang geram n tkde keje tu.. boleh la ketip2 kutu tu kan.. saya lah yang buat tu..    lepas tu ulang la benda yang sama selama 3 hari.. atau sampai diyakini dah xde kutunyer.. tapi rasenyer 3 hari cukup kot...

yeahhh... dah hilang kutu...

amaran: saya tak tau kesan sampingan sebenar Bawang putih kepada kulit kepala...  jadi berhati-hati la yer...




wakakakaka...kelakar... hohohooo... time2 bosan cengini layan video matlutfi ni mmg best... minta maaf ye cik matlutfi.. den paste kat sini.. hehehe... sape-sape yang tau lagu kpop mesti gelak tengok video nih... xboleh blah pon ader.. poyos pon ader.. tapi yang penting kelakar...  layaannnnn.... more video? http://www.youtube.com/user/matluthfi90





cantik awan dia... ;)

Korang suke tak eye tricks ni.. namanyer 3D stereograms... bende ni first time aku tengok mase sekolah menengah dulu..kalau tak silap masa tingkatan satu.. kakak ak yang kasi..sebab kakak aku masa tu sekolah asrama n ader dapat bende nih.. rasanya majalah la kot.. tapi yg simple je.. gune kertas A4 dan hanya beberapa page je.. kalau tak silap semua dalam tu bahasa inggeris.. kalau tak silap la..belakang page tu ader image ni la... tu yang dia suruh aku tenung je benda tu, tengok aper yang aku nampak.. rasa nyer lama jugak la nengok.. rasanya macam nak tembus dah kertas tu..

Best tok wish besday,,, hehe...
'takde pape ponn..'
'tengok jela....'

ale2.. dapat jugak tengok hidden objek tu.. sebab masa tu dah letih tengok.. dan saat mata berpinar tula aku dapat tengok objek tersembunyi tu..hihihi.. lepas dari tu terus tau teknik nak tengok dia macam mana.. jadi tak yah nak stare lame2 sgt.. kejap dah boleh tengok.. mmg best.. banyak lagik dekat intenet.. kalau nak tengok yang lain klik kat sini..

tak tau macam mana nak cakap ngan org lain macam mana nak tengok.. cakap banyak kali pon tak paham.. internet cakap, just cross ur eyes... hehehe... bagi saper-saper yang tak boleh tengok hidden object tu.. cuba review benda alah ni.. http://www.eyetricks.com/stereograms/tips.htm

tapi terfikir jugak.. macam mana dorang buat benda ni yer... teringin  nak buat satu..:p




'weh.. kenapa ngan dia tu? tetibe je...'
'asal dia tu? badmud ke hape?'
'eh..dia tu suke jalan sensorang kn...'

haaa.. inilah yang terjadik bile aku dah start xde mud nak layan orang... malas nak layan... baik buat hal sendiri.. lagi menghapikan hati.. kan kan kan...

'alaa... xleh lah macam tu..nati susahlah'
'awak ni.. tadi cakap kat sana.. pastu kat sini plak.. kan dah susah'
'ko ni menyusahkan lah..'
'tadi xnak suruh.. pastu sekarang baru nak ckp.. ishh'
'susah lah kalau nak patah balik' bolayan.. aku boleh g sendiri.. xyah susah2 k..

bile time susah tak tau pulak saper yg menolong kan...

haaa... boleh jalan la.. aku boleh bt sendiri.. kalau setakat berpura-pura baik hati nak menolong... pastu cakap cmtu..  bile aku buat n pergi sendiri tau pulak nak susah hati.. tah risau tu pon saje je.. menyampah betul.. tadi cakap aku menyusahkan.. dah tu bile aku buat sendiri sibok pulak nak care2.. menyampah...

best word in my heart that hurt me 'menyusahkan'... so.. cakap bebanyak..  pastu jangan tanya nape aku malas layan..









Alhamdulillah.. lega sikit rasanya... tadi tuan rumah kol.. tanya pasal ukuran untuk buat grill.. InsyaAllah, minggu ni kalau sempat terus pasang... dan bertambah lega apabila sampai rumah tadi.. ternampak umah kosong kt sebelah dah dimanggakan pintunya.. tingkap2 semua telah ditutup... agaknya tuan rumah buat aduan kt pemaju kot.. tak pon kat guard yg telah dilantik..kihkihkih... apa-apa pon harap keadaan akan menjadi lebih baik....

Banyak nyer keje nak kene pulun... sakit kepala otak mula melanda... risaunyer keje banyak lagi yang tak sudah.. tak lama lagik sem baru dah nak mula.. ni baru start sikit dah malas.. abis cmne nak wt research pasal banjir pulak nih... huuuuuu... makkk... cuti 1 sem la ye.. penat la kepala... stress stressssss... hahaha.. teringat pulak dekat si farid stress tu.. asyik2 nak stress...wakakakaka....

apapun kene siapkan sebelum masuk sem baru.. berusaha!! cuba sedaya mungkin... jom buat keje!!!!!!
mak aihh... berdebar-debar jantung aku nih... 'berdebar-debar jantung ku bila kau datang padaku... ah ah..!' haa.. gitu kan.. nebes sgat nih... semalam aku tengah membusykan diri membuat tempahan jarumjaitkite.. n sesambil tu tngok movie ler.. 'she's all that'.. haaa... cite-cite lame.. saje tangok...

tetibe pulak kan ader bunyik kat belakang umah nih... bunyik macam org pijak baldi kat belakang nih... tersentap hati maknak... tingkap bilik aku ni bebetol tepi ampaian belakang.. bunyik nyer mmg ak dengar betol kat tepi ak nih.. huuuuuuu... terus aku diam.. mute kan laptop n dengar dengan teliti... nak memastikan kan lah keadaan.. 'nak bukak tingkap ker?' kang ternampak cmno??? gua takot ni... then bila aku dengar lagik bunyik.. terus aku ambik payung tepi tingkap dan ketuk kuat2 dinding tingkap bilik aku tuh... ketuk kuat2 nih... dalam hati biarlah dia rasa terperanjat ngan bunyi ak buat nih n terus lari... sb aku rase dia mcam baru nak jejak kaki kat belakang umah nih.. bawah tembok tu ader baldi.. adoiiii... dah la beranda xde grill.. beranda umah sebelah ngan beranda umah aku hanya dipisahkan dengan dinding tu jer.. mmg senang la org nak panjat masuk.. tetambah umah sebelah kosong.. sesenang je org leh masuk...

heii.. cuak betol rasa hati ini... saper pulak nak masuk umah aku nih...? btol ker ader orang nak masuk? ke perasaan aku jer?? kalau perasaaan aku.. cmne pulak cermin make up kt atas para tu leh jatuh bawah? angin? (http://picturefinding.blogspot.com/2011/07/tertakott.html) ok lah.. angin... pastu cmne pulak ngan btol tinner kat atas kusi plastik tu leh jatuh kebawah... gegaran??.. angin kuat sangat ker sampai dia jatuh kebawah... btol tu ader tinner lg.. kalau kosong..ok gak la.. aku ni bab pikir negatip ni memang AAAA+... berpikiran negative pon kekadang ader baiknya.. sensitip ngan keadaan.. so kita boleh lebih berhati-hati...boleh jugak kita buat persediaan... positif biar kne pada tempat ok...ini soal keselamatan diri.. harus negative.. kalau positif je.. maksudnyer kita tak beware la kan.. tak ambik kesah...

malam tadi aku tido bilik suzen.. siap kunci pintu lagi.. risau tau.. dah la kita dua orang jer.. lain lah kalau ader parents samer... malam tu jugak aku bagitau tuan rumah.. risau la kalau jadik aper2.. sebelum aper2 terjadi baik kita bertindak... so, tuan rumah nak pasang grill kat belakang rumah.. balik nati kene ukur la kt belakang umah tu... huuuu... lega jugak la saya mendengarnyer...

malam ni suzen kata nak dduk bilik aku.. mana tau ader lagi ker nak masuk umah ni.. leh la dia dengor2.. kot2 la.. kalau dia jerit.. org tu terperanjat n terus terjun beranda... kahakahakah.... sure masuk metro nati... hiiii :p




waaaa.... sangat takut... nebes2.. semalam aku balik subang malam.. dalam pukul 9 lebih la agaknya sampai.. niat dihati nak suruh akak hantarkan.. ale2 dia g putrajaya... terpaksa balik jugak malam tu... kalau balik esok kang tak sempat pulak...

sampai je kerumah.. g toilet dulu.. basuh kaki... 

'aittt? nape cermin kecik atas para tingkap ni ader kat lantai plak??' adoiii... aku dah nebes dah ni... dalam kepala dah pikir yang bukan-bukan...  masuk je bilik, terus bukak tingkap.. tengok kat tempat ampaian... 'ait?? botol tinner dah jatuh ke lantai.. selalu ade kat ats kusi plastik.. cmne boleh jatuh kebawah?'.. sah.. sah ader org lompat masok tempat ampaian belakang nih... yela.. umah sebelah mana ader org.. kosong... tmpat ampaian pon xde grill.. mmg senang org nak masuk... waaa... sangat nebes semalam... risau giler.. tido pon ttup pintu.. mmg berpeluh la.. xmasok angin...  hemmm... cmne nih..?
tanya hati makan diri...
tanya akal sesal dihati..
tanya diri mampukah terus begini..

ahhh...

pergilah kawan jangan dekati..
langkahkan kakimu sila jauhi..
kelak aku tak mahu termakan diri..

ahh...

adoii.. patutnya ak dah agak dah..
patut la semalam termimpi2..
rupanya kau nak datang hari ni...




    waaa.. akhirnya selesai sudah praktikal.. genap dua bulan aku dekat company ni... tapi masih rasa banyak lagi ilmu yang belum ak pelajari..hihi... yg tau..tiap2 hari makan.. sampai dah naik berat badan.. mana tak nyer.. pagi nasik lemak, tengahari nasi berlauk, petang sambung goreng pisang.. pastu duduk2 saja kunyah jajan pulak.. sudaa... company siap sediakan pulak tu jajannyer.. kopok la ape la.. budak-budak sangat rasa....huuuu... tapi maintain lgi la kan.. baru 4 kilo naik..relak la.. badan pun cekiding.. duit tu jela.. laju keluar macam air.. ishhh... duit perabis kt makan jer..ishhh.. cmno nak spend duit tok final nih... ishhhh.. susah kalau dah kuat makan tapi xnaik2 ni.. aicehhh...

    tah mana hilang duit pon tak tau... kejap jer lesap... nak kata shopping xlah.. boros lebih la ni.. tah ape kebenda aku beli.. makan je dah baper...
haa..sudah..melalut pulak.. walaupun praktikal dah habis, aku still lagi kerja kat sini.. sambung lagi sebulan.. hehe.. sebulan lagi nak rehat la.. n setelkan aper yang perlu sebelum start sem... tetambah pose pulak tu.. nak la berada disamping family..hehehe... bos jgn marah aaa... InsyaAllah.. grade nati akan kerja dekat sini dulu...

    untuk bulan ni, kena prepare barang2 untuk exhibition.. macam broshure, banner, business card n memacam lagi lah.. design semua dah stop..tinggal nak manufacture je..so, kene fokus kat sini dulu.. sebab bos kata dah tak banyak masa.. so, prepare la..  skang nak carik idea buat business card.. byeeeee...
tatkala hati berkata..
akal ini tidak dapat menerima..
masa kan aku mampu meleraikannya..
tatkala semuanya jelas ternyata..
hati:'kau bukan miliknya..'


hati ini tidak ingin percaya,
segala kata yang muncul dimata..
segala memori yang ingin aku cipta..
hilang begitu saja..
tiada seri tiada bermakna..


'kau buat apa ni?'..
'membuang masa melayani apa yang tiada?'
'menghitung hari yang tidak bermakna?'
'dah jelas kan semuanya?'
'kenapa dilempar setia?, demi yg tak pasti segalanya?'


tatkala hati berkata..
'semuanya hanya susunan kata'..
yang hanya cantik dibaca..
tapi hakikatnya, dusta berlaka..
'sedar lah diri, itu hanya mainan semata'
'bangunlah, celikan mata dan tamatkan segalanya'....
akhirnya kau berhenti sampai disini,
dari menemaniku tika gelapnya mentari,
saat kau bertemu sinarnya pagi,
yang dulunya menyinari tiadalah henti..

akhirnya aku berhenti disini,
dari terus mengharap sinar yang kau beri,
yang dulunya ku nanti-nanti,
dan yang tinggal kini hanyalah sepi...



08 august 2010
telah lame tidak ku temui..
mentari muncul menampakkan seri..
menyinari hari yg kini sepi..
tanpa kata ku sendiri lagi..

lame mentari menghilangkan diri..
bersembunyi dibalik bukit yang tinggi..
tanpa kata mengundur diri..
melangkah laju tiada bertoleh lagi..

tiap hari ku pasti kini..
cahaya untuk mentari pagi..
sinar lah ia semampu diri..
agar dunia kembali berseri..

piss \ / ..^_^..

19 february 2011
arghh.. hodoh giler blog nih... xde seni langsung...kahkahkah... tengok pon pening... xpela... nati tukar len... ni kenkonon bnyak masa la kn nk godek2 ni..huhuhu... saje... keje half day arini...tu yg mngatal lebih..ale2..xlawa pon...hihi...



xboleh blah.. siap trnformers tuu..
dah malas dah nak edit nih... semua tak lawa.. yg last tadi luper nk prt sc.. dah xde gambonyer... tapi rase yg mcm ni lgik better kot.. xlah semak sngat...
setelah menyimpan janji selama beberapa minggu..akhirnya aku dan kenkawan g ke sini.. tempatnyer pepaham jela yer..

kami tiga orang menunggang motor je untuk kesana, itu yang termampu..setelah hampir 1jam lebih dijalanan..akhirnya kami tiba di destinasi yg ingin dituju... tapi sayang nyer, projek A yang kami rancang tidak berapa berjaya seperti yang diangan2 kan... waktu kami sampai waktu telah pon lewat.. jadik orang jugak tak begitu ramai...hehe.. sempat jugak la menerjah beberapa orang..dan ader jugak yang membeli.. Alhamdulillah..

disebabkan market tak berape jalan kat sini.. kita orang pon decide untuk balik...

semasa dalam perjalanan pulang.. sesuatu yang tidak disangka telah terjadi.. dan ianya berlaku dihadapan mata aku dan seorang lagi rakan, sebab kami naik motor sama.. Ya Allah... inilah perkara yang aku gerun... kawan aku accident.. kene langgar..

kejadian tu jadik macam ni... kami bertiga dekat traffic light..tngah tunggu, ak n kawan ak (suzi) kat bahagian tngah jalan, n kawan lagi sorang (suzen) kat kiri jalan..... then bile lampu hijau..kenderaan yang ader pon bergerak la.. kami pon jalan la.. n masa nak jalan tu..tetibe ader motor ni laju giler, lintas dari belah kanan.. walhal dah lampu hijau ni, time kami jalan la.....  disebabkan moto tu lalu depan mata.. aku pon tengok jela dia lalu...sampai la motor tu bertembung dengan motor kawan aku... kami pon ape lagikkkk... berhenti kat kiri jalan.. yg si suzi dah kalut.. orang sekeliling ape lagi, semua lari kearah kejadian..  time tu aku tengah pegang kamera.. bese la..pemandangan dah nak senja.. cntik la ambik gambo...  sempat jugak aku pikir nak ambik ke tak gambo suzen.. tapi aku tk ambik la.. tutup kamera trus g kt sana.. masa pg sana, suzen dah berdiri dah.. n orang ramai suruh dia angkat motor dulu... suzi tnyer  ok ke tak.. dia kata okay.. muke suzen mmg pucat abis..yg suzen sibok tnyer keadaan pakcik tu... mana tak nyer,,, depan mata aku..pakcik tu jadik super man melayang ker tiang traffic light...tapi bukan salah suzen.. semua orang nampak.. pakcik tu keadaan nyer xtau la.. kira bad jugak la.. mana tak nyer..bawak laju giler.. mmg melayang la... yang pasti, kawan aku tak salah... aku first time cengini, cuak pun ader,,, tk penah jadik n xtau nak buat aper... yg aku tau kawan aku ok.. tk tau la kalau tulang dia ader paper ke tak,, tapi dia kata ok.. sebbek baru nak gerak.. kalau suzen pon terus bawak laju.. habis la..

pastu aku tak tau pkcik tu g mana.. yg aku tau suzen naik motor dia pg tepi jalan.. sebelah motor suzi..  yg org2 kat situ sibuk tnyer.. mana orang tu? lepas cmtu lah? tak mintak paper?.. masa org2 tu ckp cmtu.. aku tk tau nape.. n tak pikir pon kne mintak ke aper.. apeer sebab semua... dalam hati aku.. kenapa kene mintak..??

sampai shah alam.. baru terpikir.. mana nak dapat duit nak baiki motor... ?? hmmm... tapi tngok keadaan pkcik tu.. mcm org susah jer.. kalau kite mintak.. dia ader ker duit nak kasik...tapi pakcik tetap salah.. sebab tak ikut peraturan jalan raya dan mengakibat kemalangan yang melibatkan kawan saya...

dan yang terakhir.. gambar yang semapt aku ambik masa atas motor..

Seperti biasa., hari jumaat adalah hari berjumpa bos sedunia.. tempat aku la.. heeee...  sama macam hari jumaat lain, kami akan berjumpa bos diluar..cuma hari tu bezanya, bos yang bawak kami ke tempat yang dituju..
(now: alamak.. bos ni mcm stress je dlm bilik dia.. ak dah la dok edit2 blog ni.. kang tak pepasal kena sedebik)
sambung balik... dari pejabat kami bertolak awal, sebab bos ader banyak tempat untuk dituju...hehehehe... lepas ke bank, kami lunch dekat ikano, little penang.. aku order nasik.. nasib baik sedap.. lapo.. nak carik nasi jugak..then kita orang gerak ke international school.. aku tak tau aper nama nyer.. maybe KBU kot..

acehhh...
cantik school ni... memang best.. ader memacam tapi in progress lagik la.. september baru bukak agaknye.. yg gambar dekat atas ni roofing dia.. bahagian atas.. boleh main futsal ok... macam dalam cite korea pulak aku tengok.. time rehat lepak kat bumbung...hehehe...
terdicandid pulak..

pemandangan sekitar
Dari atas nampak cantik.. kiri kanan hijau.. tambah2 school ni atas bukit.. memang cantik la view dia... best nyer saya.. tiap2 hari nak pi sekolah la.. ambik gamba..hahahaha...


hehe...
time tunggu bos ni.. ape lagik.. semua pon dok bz la memosing kiri dan kanan.. lama jugak tunggu bos discuss ngan pekerja2 lain..kami tunggu jela dekat kereta lepas tengok site..

boss.. kami lah hot chick kete bos..hahaha...
setelah sekian lama, akhirnya bos kembali... yeahh.. moh la kite ke klcc ader archidex 2011, architect exhibition..
arghhh.. terlepas..
Dalam perjalanan ke klcc tu.. jumper pulak makcik naik beskal nih... tapi nak ambik gambo asik terlepas jer..  yang dapat pon ini jer.. mak cik tu toleh sebab ader ambulans kt belakang.. jalan sesak kan.. ambulen tu xleh lalu...

near klcc
sekali tengok gambar ni macam lomo pulak effect nyer.. hehehe.. edit la.. saya maana ader lomo...

yang pakai baju unggu cair tu bos saya.. n baju kotak2 tu ..hmm.. aper tah position dia.. lndscape designer kot..
ni dah sampai ke KLCC.. mmg best tapi sayang sampai lambat..jadik agak terkejar2 sikit.. sebab exch tutup kol 7..

Add caption
Ni antara design yang aku suker.. comelnyer... ahhh.. cabaran ni.. bosss... kalau saya design.. company boleh produce ker... huuuu :( mmg tngok design orang lawa2 tapi bile buat something yg cengini.. mesti susah nak bikin... sayer buat outdoor furniture haritu pon.. curve sikit jer pon nak suruh tukar.. susah nak buat n costing... yang ni apetah lagi...
vespa yg comel..
nak gak..
lepas habis exchibition tu.. kami gerak ke suria klcc, makan lagik... 
argghhhh... mcm lomo...
kami ni tak sengaja aku terambik.. nak ambik gambar dorang.. tapi kamera lambat sngat.. bile aku dah gerak baru dia snap.. tu yang jadik effect mcm ni..ala2 lomo.. suker nyer...
bumbu desa
untuk malam tu, kami makan dekat restoran bumbu desa.. restoran indonesia... memang restoran2 kt dlm klcc ni full.. sampai beratur luar.. tapi yang ni ok la.. tak full sangat..  makanan dia boleh tahan la.. tak la sedap sangat..biasa jer.. ape2 pon time kasih bos..

n last tempat kita pergi, star buck sebab nak discuss...arrrgghh.. minum lagik...  full perut saya bos..tapi saye order jela.. kang bos kecik hati... n last2 sempat discuss pasal booth untuk coming exchibition jer...  n beserta cabaran dari bos.. 

habis discuss, gerak balik.. sampai rumah dalam kol 11 lebih.. sambung bt keychain.. nak tido tak boleh.. mata mmg segar bugar.. ale2 kol 3 lebih aku paksa jugak diri tido...

Powered by Blogger.