Yeaaahhhh.... akhirnya menaip juga pius untuk entry ni.. hehehe... sorilah, beberapa minggu ni pius sibuk dengan pelbagai aktiviti (yeye je) hehehe... yeeeee... betol! tak tipu punyer. Minggu sebelum2 ni sibuk dengan trip ke ulu yam dan minggu seterusnya sibuk untuk proceed final design dan sekarang sedang menyibukkan diri menyiapkan teknikal akhir. Yoyo je kan.. macam lah busy sangat.. walhal kat bilik tido memanjang.. :p

Haaa.. seriously.. malas nak update blog sebab internet takde dekat kolej baru.. yela.. dulu merempat kat bilik orang dapat la wireless tapi kat kolej baru ni xdapat internet free pon... kene bayar..jadik malas la kiranya hamba ni untuk membayorrr... heeee... nantilah bila dah merdeka nati dok rumah memanjang.. ngadap blog.. lagipun sekarang kiranya dah bulan terakhir/final la.. kira sibuk la jugak kan.. adoii... kerjanya bertimbun tapi tak jalan-jalan.. hampeh...

Pasal personaliti tarikh lahir tu.. malas pulak pius nak menulisnya... jadik aper kata korang beli sendiri dekat pasaran...


Muka depan Buku Cinta, Jodoh dan Perkahwinan terbitan Buku Prima.

Assalamualaikum & Selamat Sejahtera,

Syukur, akhirnya buku Cinta, Jodoh dan Perkahwinan setebal 383 mukasurat telah siap hari ini dan telah mula dijual di pasaran tapi masih belum sampai kedai-kedai lagi. Buku ini boleh memberikan panduan dan bimbingan di dalam hal percintaan dan jodoh terutama kepada yang sedang mencari cinta & jodoh dan yang bakal mendirikan atau baru sahaja mendirikan rumahtangga (yang dah "senior" tu insyallah buku bertajuk Alam Perkahwinan bakal menyusul untuk menjawab persoalan perihal liku-liku alam perkahwinan termasuk perihal poligami, perceraian dan seumpamanya - tapi masih boleh dapatkan buku ini untuk panduan adik-beradik, saudara-mara atau anak-anak nanti).
Untuk mendapatkan buku ini terdapat beberapa cara;
1. Dapatkan di pejabat Alaf 21 di Seksyen 16, Shah Alam.
2. Dapatkan di Mini Karnival Karangkraf pada 28-29 Feb & 1 Mac ini di pejabat Karangkraf Seksyen 15, Shah Alam.
3. Dapatkan melalui borang tempahan di majalah Mingguan Wanita nanti.
4. Dapatkan di seminar saya (pada 15 Feb di Larkin dan 15 Mac di Shah Alam).
5. Dapatkan di kedai buku (mungkin bulan Mac nanti).
6. Dapatkan daripada konsultan Kelab Sains Metafizik nanti di pejabat Setiawangsa.
7. Dapatkan daripada pengedar saya (akan dimaklumkan cara tempahan secara on-line nanti).
Buku berharga RM19.90 dan jika ditempah daripada pengedar yang akan dihantar melalui pos, mungkin barharga RM25.00 termasuk kos pos penghantaran - maklumat akan diletakkan di blog ini nanti dalam 1-2 hari lagi.
Terdapat pelbagai panduan mengenali cara anda bercinta, cara pasangan anda bercinta, cara anda mahu dicintai dan cara pasangan anda mahu dicintai. Serta pengiraan tahun jangkaan berkahwin. Kaedah pengiraan Petak Digit, penggunaan Graf Hayat serta pengiraan Arah untuk keharmonian rumahtangga. Terdapat juga beberapa kes kajian menarik tentang jodoh dan yang pastinya cerita dan panduan tentang pola 729 (pola kes Azman & Salina dalam artikel bertajuk Perancangan Berpoligami dalam Mingguan Wanita tempohari).
Buku ini umpama "all-in-one" di mana anda tidak perlu membeli pelbagai buku berkaitan kaedah kenali cinta dan jodoh, ianya dibuat untuk cuba merangkumi semua aspek kenali cinta dan jodoh secara sains metafizik. Yang menariknya, buku ini adalah satu-satunya seumpama ini di dunia yang menggabungkan pelbagai bentuk teknik di dalam kajian tarikh lahir, waktu lahir dan nama di dalam aspek cinta, jodoh dan perkahwinan. Yang pasti, anda tidak akan dapat mencari buku seumpama ini di tempat lain yang menceritakan tentang penggunaan Graf Hayat di dalam aspek jodoh.
Dapatkan yang ORI ! :)
Selamat Membaca !

Salam Kejayaan - Eddy Rosyadie.

okay.. jom terjah....!
Panasnya bilik ni walhal aku baru sahaja mandi sebentar tadi. Bahang dari luar memang jelas terasa sampai naik rimas jadinya. Memang biasalah kalau berumahkan papan dan bertempiaskan bumbung zink orang sebelah ni kan.. memang bertambah bahang la jadinya.

"Duduk bilik Baim lah"

Lantas ku capai laptop menuju ke bilik belakang. Eh-eh sejuk and nyamannya bilik dia ni... patutlah tiap-tiap hari melepak je kat sini! sejuk rupanya. caiiittt.. patutlah lah tengahari pun sedap je dia tido.. layan habis..

Sebenarnya saja carik port best sikit untuk menulis.. yela.. penuliskan.. kenalah carik tempat yang aman damai baru lah terkeluar segala inspirasi.. huahahaha... perasan giler.. terkeluar segala gelak best mengebest tu.

Sekarang ni dah nak masuk pertengahan bulan 11 dah.. esok lusa celik-celik dah bulan 12.. kejap je masa meninggalkan kita kan.. tapi apa yang kita buat sepanjang masa ada depan mata kita? Adakah kita buat yang terbaik untuk diri kita sepanjang masa?

Kita sering merunggut kerja kita tidak bagus.. orang lain lebih hebat dari kita.

"Yela.. orang dah power, buat apa pun power jugak jadiknya.. macam aku nih buat apa pun orang tak pandang"

Itulah dia ayat power low klass yang selalu keluar dari mulut aku. Tapi apa yang aku buat untuk memperbaiki diri aku? duduk diam sahaja? melenggah-lenggahkan kerja? Joli sini joli sana...? orang lain juga berusaha untuk berjaya, bukan dengan hanya duduk diam sahaja.. come on la pius! motivate yourself, muhasabah diri sikit! It's your final year.

Salam semua...

Semalam pius ada membaca sebuah buku hasil kajian tarikh lahir dan terdapat beberapa subtopic yang amat menarik minat pius yang dibuat melalui pengiraan tarikh lahir.. antaranya adalah:

  1. Mengenali potensi diri dan pasangan melalui tarikh lahir
  2. Personaliti cinta berdasarkan kod elemen alam
  3. Interaksi di antara elemen alam (iaitu kamu dan pasangan/org yang diminati)
  4. Perihal cinta dalam hidup anda melalui tarikh lahir juga
  5. Mengkaji keserasian antara anda dan pasangan (guna tarikh lahir juga)
Kesimpulannya memang guna tarikh lahir lah semua..hehe.. tak percaya benda-benda macam ni? "semuakan ketentuan Allah.." yee.. memang cinta,jodoh,ajal semuanya DitanganNYa.. tetapi apa yang dicipta ada sebab-sebab tertentu yang kita tak tau dan perlu dikaji. Contoh.. Kenapa diciptanya bulan? kenapa diciptanya garisan-garisan halus dikulit kita?semua ada sebabnya kan.. kenapa Allah jadikan mata setiap manusia berlainan? Mata saya suka yang gempal-gempal.. mata kawan saya suka yang cikeding (senang nak lambung..k kahakahaka) ha.. contohnya gitulah..

Kalau dikaji ayat al-Quran, terdapat banyak perintah Allah menyuruh manusia mengkaji diri mereka sendiri. Pada diri manusia itu terdapat tanda kebesaran, rahsia dan kekuasaan Allah yang perlu direnungi sebagai pedoman dan iktibar. Hanya mereka yang berakal memahami hakikat ini. (http://hati-seorang-ummi.blogspot.com)

Jadi memang tak salah kan kalau kita membuat kajian tentang diri kita sendiri.. Walaupun sekadar kajian tetapi mungkin boleh menjadi panduan sikit-sikit.. Tetapi memang serius cakap.. kajian ni hampir 99 peratus adalah tepat mengenai pius. sebijik kena kat batang hidung.. sedebuk jatuh kat atas dahi.. haa.. tapi yela.. Kita mampu merancang dan berusaha tetapi Allah jualah penentunya... janganlah taksub sangat ye...

Okay lah.. nati pius sambung lagi macam mana nak kira tarikh lahir tu dan macam mana nak tahu perihal cinta korang melaluinya. jangan terkejut kalau nati korang dapat tau bahawa diri korang berpotensi kahwin dengan suami orang... hihihihii....

tunggu entry akan datang yer...

munkin anda minat dengan buku ini -------------------------> Cinta, jodoh dan perkahwinan
didalamnya ada semua yang berkaitan kajian tarikh lahir. Suatu kajian yang menarik!

Jom join segmen:
HasrulHassan Jelajah dan Gegar Blog 2011 !!

Jom kita berkenalan dan memperkenalkan blog kita kepada dunia blog.. hehehee...

Haa.. apa yang korang suke pasal mak korang.. dekat mana taik lalat dia? haaa? apa makanan kegemarannya? haaaa... tau ke tidak tu.. kuikuiikuii... lain mak lain lah caranyer kan..  mesti ada sesuatu perkara atau hobi mak-mak ni yang buat korang teringat-teringat.. pergi mana pon mesti teringat-teringat... haa.. apa yang pius suker dengan mak pius sampai teringat-teringat tu...

1. Mak saya seorang yang pandai berjimat..
pantang leka sikit semua suis dipadamnyer.. kuikuikuiii...


xleh nak tido la semalam.. nape tah.. so.. layan lah edit mengedit ni.. korang layankan jela yer... ni muka dah tembam giler.. gemokk.. tengah happy la katakan... happy sebab tak wat kejer... wakakaka... jahanam!
Gedikkk sesangat.. erk
Harini bangun pagi je.. mak cakap..

"Mok dah takde"

"Hah"


Tetibe pulak sentap rasa dihati walaupun kucing tu bukan aku yang bela.. dak baim yang bela (adik), tapi dah tiap-tiap hari mengadap.. mestilah terasa jugak kan.. dok acah-acah.. dok panggil makan.. Mok Si kucing yang banyak diam.. seronok kalau belai mok.. dia diam jer.. bulu lebat pulak tu.. Mok... T_T

Betol ke Mok dah takde? Akak yang sewa dekat depan bagitahu dia nampak anjing gonggong Mok masa balik kerja semalam.. sob sob sob.. agaknya time maghrib kot.. cian mok..

Tinggal la Mel sensorang takde kawan nak main... Mel yang suke menyondol orang tak kira tempat.. Mel jaga diri leklok yer.. jangan men jauh-jauh sangat..

Mok dalam kenangan...

Lagi gambar Mok disini Sini dan sini..

kalau rajin tonyoh sini jugak.sini dan sini...

huh! geram rasa hari ni.. punyerlah kite tunggu dia.. ale-ale bila dia msg bukan nak pujuk kita..

"awak makan ker pujuk kite ni"
"nak cakap camne pun tak tau"

ishhh cakap jela ape-ape.. pujuk pun tak reti.. aku pulak nak kene pujuk dia... orang bukan marah bebetol pon.. ayat jer lebih... stress la tu..

nah..ambik muke saya merajuk ni kasik lagi stress...

p/s: habislah nati muka kelat dia dekat depan mata :P
"Adoiiilah.. asal balik rumah jer mesti naik segala cucu cicit jerawat nih.. malu jadiknya nak keluar umah. Naik sebijik takpe jugak.. ni sampai tiga bijikk... xmuh, xsuke!"

Haa.. yeke asal balik rumah jer mesti naik segala jerawat di muka? kenapa jadik cmtuh? kenapa dekat kolej ok jer muka.. berseri-seri lagi? hehehe..

  1. Memanglah kalau kat kolej/u tu muka selalu jer cantik bersih, asal balik jer dari kelas or pergi memana mesti tak lupa nak basuh muka. Dekat rumah? tunggu bangun pagi n nak tidur malam baru nak cuci muka. Yela .. cuti dok jer terperap kt rumahkan....
  2. kalau dekat kolej lepas sembahyang subuh xleh tido balik sebab kena g kelas or sebagainya... dekat rumah?
  3. Dok rumah makan tak hingat dunia.. asal bukak tv jer mesti nak mengunyah.. ada megi tibai.. nampak coco crunch sapu.. panas sikit pekena air sarsi ais.. air kosong jarang nak minum.
Haa.... salah saper jerawat tu naik....?

Last two days I was at Daiso, The Curve and found this little glasses with only RM5. Glasses with rows of tiny holes. This glasses come with manual exercise for eyes muscles. At first sight I was.. " pe bender ni? training glasses?"


Jom join reramai pertandingan felt craft... jgan luper like pius nyer craft yer.. hehehehe... walaupun tak chantek...
klik gambo untuk sokong n like di fb... 
LIKE LIKE LIKEE... hohooo makso orang...

Yeahhh.. sejuknyer suasana!!! beku semua tangan.. :p

time-time hujan gini apa yang sedap dimakan??

ABC special ... eeermmmmmm... sat g beli..
Powered by Blogger.