Malam semua.. :)

Rindunya cinta hati sayerr..... rindu sangat-sangat! saper tuh?? ngehehe,,.. rindu sekolah lah.. takkan rindu tc pulak.. kang kena hempuk pulak. :p

Serius, malam ni terasa sangat rindu nak balik ke zaman sekolah teknik dulu. Terjumpa pulak segala khazanah dan harta karun ketika zaman tersebut.. fuhh.. gelak guling-guling. Pius tak tahu sama ada korang semua pernah dengar atau tidak istilah 'kakak kodok' mahupun 'adik kodok'. Pernah dengar ker?? hehehe..

'kakak kodok' tu kira macam panggilan bagi kakak angkat la.

"eh, kakak kodok kau siapa?"

"dah ader kakak kodok belom?"

Soalan femes masa baru masuk sekolah teknik dulu. Rasa macam tradisi pulak, masuk tahun baru senior akan sibuk mencari adik-adik yang baru mendaftar untuk dijadikan adik angkat. Pius yang saat tu tak tahu apa-apa hanya mengangguk bile seorang kakak berpesan..

"kalau sesiapa tanya dah ader kakak ke belom, kata dah ader"

Kira dah kena cop la tuh.. hahahaha... lawak tol. Memang sekolah pius tu dulu femes dengan kodok-mengkodok nih. Sebab skool tu lebih banyak perempuan dari lelaki, so akak-akak kodok nilah yang jaga kita, care kita. waa... best kot... ngehehehe...

Yang bestnyer bila ada kakak kodok ni kan. every time minggu 'balik rumah' mesti dorang akan belikan kita coklat-coklat besar atau apa-apa jela sebagai buah tangan. Huahhhh... best tuh! Mana taknyer.. time tuh memang giler coklat. Alamat gemuk badan + tembam.

muka nak lari...~ gambar xde kena mngena~
Malam semua :) dah  lewat rupanya.

*Apapun yang terjadi . Ku ‘kan slalu ada untukmu . Janganlah kau bersedih. Cause everythings gonna be ok*

Sebenarnya aku sendiri tak tahu nak menulis apa kali nih, mana tak nya mulut nih dah berapa kali ulang lagu yang sama. Mana hendak menulis, mendengar lagu dan menyanyi.. kan dah jadi carca merba tuh.  korang mesti bosan kan sebab pius pasang lagu ni dekat blog pius.. asyik ulang-ulang. hehe.. takpe, kalau korang bosan korang stop jela widget tuh. Pius tak bosan lagi :)

Belakang telinga ni pun dah hampir berlekuk mana nak sangkut spek mata mana nak letak earphone. hehe..Serius, pakai spek mata tiap masa, rasa macam dah berlekuk belakang telinga. semacam ader tekanan. Tak sesuai agaknya spek mata nih. Spek mata lama juga selesa. 

*Saat kau berharap keramahan cinta. Tak pernah kau dapat ya sudahlah yeah*

Bawa..... aku pergi.pacu laju-laju.kita lari dari realiti..... bawa aku pergi.pacu.laju lagi.malah kita.tak perlu kembali.

i/c dah buat..sob sob sob... mahalnyer denda.. sob sob sob.. tunggu dapat baru boleh buat kad maybank. hurmm.. siap maybank baru pergi buat lesen, then passport.

Tenang, minggu depan depan InsyaAllah setel semuanya.  :)

Serius, nak terbang tinggi.. tapi sayap patah tak baik lagi.
Hari Jumaat, review and jenjalan day..

Yeahhhh.. leganya dah sampai rumah. Dalam bas tadi memang sangat mengantok tapi sampai je dekat rumah dah jadi macam-macam kerja.. Harini pius tak buzy sangat dekat opis sebab dah submit design hari khamisnya.. so, jumaat takde ape nak tunjuk melainkan kena buat quotation. Tapi di sebabkan harini bos nak cepat gi meeting..so tak sempat la nak tunjuk kat bos time meeting.

11 am..

"Tak sempat la bos nak keluar sekarang, saya quotation pun tak siap lagi"

"Quotation takpe, saya tak pakai harini, kejap lagi ader meeting penting, so kena keluar awal"

Haaa... ape lagi.. senang lenang goyang kaki jela pergi meeting. oyeahhh... tapi rushing giler, sebab bos nak cepat.. mcam-mcm hal..time nak cepat la jadi hal..kan..

"Takpe.. orang kata time nak cepat la, itu traffic light ada merah"

Huhu..dan akhirnya... rushing2 sangat, rupanya bos salah tengok jam..hohohoho.. so, kita orang makan-makan dlu before tnggu bos g meeting.

Minggu ni ke Setia eco park.. sejak akhir-akhir ni bos suka bawak kita org pergi club house pulak.. dah habis shopping komplek katanya... ikut jela.. nak tengok landskap kan..

so,, jalan time.. landscape kat sini memang cantik :)

comel tak atap dia??? hehehe...
Ya Allah.. PadaMu Aku menyembah dan Pada Mu aku memohon pertolongan. bebaskan lah aku dari rasa bersalah ini. Ya Allah.. Kau tenangkan lah hati-hati kami. Jika ini bukan untuk kami,  leraikan lah perasaan yang ade di hati kami. Juga jauhi kami dari perkara yang tidak elok dan sia-sia. Rabbana atina fiddunya hasanah wa fil akhiroti hasanah waqina 'adzabannar"

("Ya Tuhan kami, berilah kami kebaikan di dunia dan kebaikan di akhirat dan peliharalah kami dari siksa neraka".)

Ameen..
Nasib badan harini.. air takde nak mandi pergi kerja.. dari semalam tunggu tapi tak juga keluar airnya.. sedey betul. NAseb blok sebelah ader air. Macam asrama pulak, takde air lari blok sebelah. Nasib opismate duduk blok sebelah, kalau tak mandi opis la jawabnyer. Huahhhh... tak sabar nak balik duduk rumah...

HAri ni lega.. sebab dah jumpa hardisk.. haii..memang pius lalai... tinggal dekat rumah pulak. naseb dekat rumah, kalau cicir ke ape ker.. tak ke naye.. kan..

**********************
Jom lah join segmen Hanif Idrus.. jommm terjahhhhh...

Apa lagi..klik lah banner kalau nak join..yeahhhh...

Tag korang semua la ye.. :)

Bangun pagi..gosok gigi.. basuh muka..basuh badan.. pakai baju..lalalalal..lalalala... la la la.... (sila nyanyi ikut versi anda) happy betul harini.. air takde dekat rumah.. happy nyerrrrrrrrrr...

Kejam ke aku membuat keputusan sebegini rupa?? Jahat ke aku?? Ya Allah.. Lindungi kami dari perkara yang sia-sia.

Ya Allah.. rasa tertekannya dengan segala macam hal. Kad holder pulak hilang.. abes.. smua jenis kad pun takde.. Macam mana nak gi buat passport nak larikan diri ni..Hard disk pulak tak tau letak mana.. rasa macam bawak tapi takde pulak.. Astagfirullah hal azim. Kenapa lah lalai auntie pius nih..

Mira..nyanyi sikit untuk auntie...

"Bangun pagi.. gosok gigi.. basuh muka, basuh badan.. pakai baju..lalala..lalala la...la lala..."
"sabar la auntie pius"


Selamat malam :)

Lupa nak update aktiviti hari jumaat haritu.. hehe.. lupa sesangat! Harini baru ingat nak upload.

Lebih kurang sebulan jugaklah kita orang tak jenjalan every friday untuk review kerja and melapangkan minda yang sentiasa sempit nih. Sebabnya bulan puasa.. Relak-relak sikit :) Sebab nak keluar pun buat aper, bukan boleh pergi makan. So, Bulan Ramadhan haritu semua kerja review and discuss dekat office jer.

So, jumaat itu hari kita orang ke Kelab Golf Sultan Abdul Aziz Shah. Herm.. tak pernah masuk pun sebelum ni, just lalu jer. Ni lah first time. Tempat dia luas rupanya, siap ada perpustakaan lagi... waaa... hehehe... tak pernah tau pun.. Ingat nak masuk sini kena jadi ahli dulu ke.. kena ader kad ker..kan..

Tempat dia biasa-biasa jer.. tapi bolehlah.. nyaman and berangin.. kipas pasang kuat sangat.. Bagi pius best jer mengadap lautan hijau depan mata.. tenang.. Menu lunch untuk haritu ialah nasi goreng daging.. okay, kenapa saya punya je menggunung nasi nyer? orang lain semua ciput-ciput comel jer. "Habislah macam ni, parah aku nak habiskan" Disebabkan my bos tak suka orang membazir walaupun timun and salad yang sebagai hiasan tu, so... "huahhhh.. terpaksa pius habiskan"

Jom bersegmen :)

Selamat pagi tcハート.. taik cicak Cuaca hari sangat sejukkk..ngeee.. since semalam tekak dah mula rasa perit, then bangun pagi hidung dah tersumbat, apa nak buat.. wap muka guna air panas jela.. HAri ni rasanya mampu kot nak catat rekod baru ' tisu paling banyak diguna hari ini'. berapa kotak agaknya... sob sob.. "saya selesema cikgu"..

Saje harini nak menghappy kan diri yang ermm.. tersilap tarikh submit keje.. haaa.. lemahnyer. Jom lah bersegmen, sangat lama tak mengaktivkan diri.. salam perkenalan.. :)

Sharing today :)
AngelpakaiGucci: Gangjahanam style
Ya Allah, berani nye aku membuat keputusan sebegini. huahhhhhhhh... sangat-sangat berdebar. *glupp minum air jap kasi lega*

minum lagi...

lagi dan lagii... adehh.. sakit tekak.

Setelah sekian lama menyimpan hasrat tersebut, Setelah membuat beberapa kajian, setelah membaca testimoni pelanggan, setelah membaca itu dan ini, setelah sekian lama dok usha nak ke tak, setelah sekian lama menghadap, setelah sekian lama memikir, setelah sekian lama juga... setelahh.. aishhhh.. berapa bnyak nak setelah.

Akhirnya hari ini entah angin apa yang merasuk, tiba-tiba aku berani.. aku ambil keputusan membeli ebook yang sangat-sangat aku idamkan. huahhh... nebesnyaaa... kena tunggu 2 hari baru dapat. Risaunyer kalau beli secara online nih. kalau murah takpe jugak.. tak risau.. huuuuu...

Ya Allah mudahkan segalanya. Amenn..
Huuuuuuuuuuu... sedeyy betul. baru nak bajet happy-happy.. tibe-tibe aku perasan yang aku tersilap cakap pulak. hermmm... sori... pleaseeee..... terseksa btol jiwa..
Powered by Blogger.