Fuuhh fuhhhh... lama kot tak menaip panjang-panjang. ngeehee.. sebenarnya aku ada je masa buka blog tapi entah kenapa hati rasa malas sangat nak update. Tambah-tambah nasi takde info menarik nak disharekan. Dunia terasa malas! Hari sabtu ahad pun melepek je dekat rumah. huhu..  hurmm.. lambatnyer tunggu waktu itu.

Okay, balik pada tajuk entry. Korang pun tau kan sekarang ni semua orang dok giler k-pop. Aku pun suatu ketika dulu 24jam putar lagu k-pop jer. Haha.. aku suka sebab syok tengok mereka itu menari. Itu pun tahun tahun lepas, time diploma dan degree dulu.  Tapi dah lama-lama jadi suam-suam kuku la.. ngeee...  bukan bukan.. aku bukan nak cerita pasal group k-pop. Ermm.. sedap plak keropok lekor. eh.

Walaupun dunia sibuk dengan kek-pop'an , termasuk juga aku ketika dulu... Tapi Arashi masih lagi evergreen pada aku.. wehh..poyo nyer.. Entah apa ayat aku tulis ni.. macam tak betul pulak bunyinya. Arashi ni group dari jepun. Antara group paling lama jugak lah bertahan. Dari tahun 1999 sampai lah sekarang. Aku mula minat dua orang dari ahli arashi ni masa tengok drama jepun (2007). Bukan cerita cinta tau, cerita tentang keluarga. Best lah. Tapi takde lah fanatik.. gitu-gitu laa.. Lepas tu baru tau diorang ni penyanyi. J-pop dan k-pop beza tau.. k-pop kebanyakkannya bile nyanyi live suara tak sedap.. so, best layan music video jela la tapi kalau j-pop, live/konsert lagi best dari music video. Haa.. mula lah tu nak marah aku..  hahaha..

Okay-okay best pulak..


Dorang ni nampak macam muda je kan tapi sebenarnya umur dah 30 -33. Huh.. tuo dah! dah dah.. aku nak tayang commercial break je pun..  teheee...  tapi tapi... aku tak paham dorang cakap apa..hahaha.. so, layan jela yer. Ninomiya kazunari.


erkk..ni bukan commercial breakk ..


Ni nampak macam tah paper.. haha.. tapi still funny.


Alolooo.. dah macam kanak-kanak rebina plak..




p/s: Mana nak download IRIS 2 yer??? penat la tunggu tv. Jang hyuk oppaaaaa... ah, sudah!
Klik banner untuk join

lamanyaaaaaaa tak update. huhuuu :p jadi moh la kita join segmen paripariputih. join join join...  

Sorilahh.. aku takde mende nak update.. rasa macam bosan jer, tu nampak segmen... join la.. kasik meriah lagi :) jom jom...

Korang klik je banner untuk join... 

p/s: lama tak bw
"Kenapa lelaki suka bola sepak?" Ecehh.. Tetiba tukar bahasa melayu pulak. Kite bukan apa, takut nati korang tak paham dengan bahasa omputih kite yang terlalu tinggi ini. Acane..? Menyusahkan aku nak kena translate sat lg.. *padahal.. Tetttt* .

Yup! Soalan yang bermain di fikiran bete kala ini. Mengapa mereka begitu rakus dan ghairahnya bermain dan menonton bola... Amboii.. Huhuu... *kes jatuh tangga ke 2 after football* sob sob..

Lelaki dan bola tidak dapat dipisahkan.. Melainkan mereka bukan lelaki. Eh. Hahaha.. Ok bai.

Bola punya pasal, demam pun terus baik okay.. Dasattt.. Huhu.. Lepas habis bola terus lembik balik.. Huh? Double dasat..kekeke.. Tengok bola je pun..

Tapi sius ni, kuang asem itu budak kecik.. Time tengok bola tu bukan main semangat.. Dah habis bola, terus la sakit pale balik.. Berat pale.. geram.. Nak cubit macam takde isi jer.. Hahaha... Dah la semalam selangor kalah, johor menang.. Lagi macam nyampah nak cakap ngan dia... Musuh-musuh.. *tetibe* hehe.. Saja, bukan aku minat bola pun tapi tengok2 jugak la semalam.. Kengkonon.. Sambil tu cuci mata sekali.. *Ahakk..

So, apa jawapan kepada persoalan bete di atas?

Umpama wanita dan shopping, begitu jugalah lelaki dan bola.. Aisehh.. *tapi aku tak minat shopping sgt*

Kenapa pumpuan suka shopping? Haaa.. Aku pun tak tau nak jawab apa.. Pernah one day, tengok cite indon.. Si isteri suka noh dengan emas... Nak beli rantai... Suaminya iye kan aja sebab malas dah nak layan pujuk rayu isteri beliau... Sambil berkata sensorang "kenapa perempuan ada leher?" Huuuuu...

Huuuuu... Apa aku melalut nihhhhhh...

Daripada shopping, best lagi pekena abc special beserta aiskrim.. Yurm yurmm...

Entah hape aku hupdate ni...*hurmmm*

Tayeddd alody meh...


Sent by pius meh..
huh? tatabahasa jenis apakah itu.. serius '___' sambil melihat jam tangan. "lagi 15 minit". Nak taip apa ni?? "tak sempat nak pikir" tasaba nak balik umahh...tasaba tasaba.. wuuuuu "__" sungguh hari ini aku kebosanan tahap satu ratus saploh. Bosan nak mengadap kerja ditambah ruam-ruam kemalasan tahap paling gatal. Bazir masa duduk saja.. "tak baik, membazir kan amalan syaitan" okay, tutup pc, tutup lampu, tidoo...khrokkk krokk..

buang masa bw sambil makan cekelat
buang masa sambil dengar lagu-lagu menyanyat hati.. menyanyat? or menyayat?
pretending to be a super duper busy woman @ office. camtu haaa..
sambil menunggu ayat keramat "Jom balik!"
..Assalamualaikum.. Salam Jumaat..

Korang buat apa? huuu _____ pius takde kerja nak buat lah. Minggu ni minggu lepak-lepak sehingga kebosanan. huhuhu.. So, layan blog la kejap.. time free la nak layan blog-blog ni kan.. *tipuuuu...* huhuhuu... aku tiap-tiap hari pun bukak blog. Tak kira la ader kerja ke takde.. Cuma time ada kerja tu aku cover-cover la sikit.. tapi kalau dah free macam ni memang tak cover dah la.. Bos ada belakang pun relak je layan fb. Dah bos tak nak ambik projek, saya nak buat haper.. gituu.. huhu.. tunggu projek settle baru ambik projek lain katanya. 

Bulan ni Alhamdulillah, dah mula start buat kad kahwen.. tak sempat nak promote lagi.. aku balik kerja pun dah pukul berapa.. balik rumah jer rasa nak tido. Baru on laptop mata dah berat. Huhuu.. rasa macam nak berhenti kerja jer. Korang yang nak kawen tu, yang belom order kad kahwin tu.. meh tengok-tengok sini... 




pasal meja pun nak update ker? huhuuuuu... biar lah.. pius bosan nih. tambah tengah rajin nak menaip. Jadi, semua cerita yang ada rasa nak tulisssss jer. Semalam aku pergi ikaya (IKEA). Carik meja lah, kononnya nak kasi bersemangat lebih time buat kerja. huhuu..ini semua poyo. 

tak best kot meja nih.. ____ hilang semangat ku ini.. hehehe..
Tu lah time ada meja study dulu bukan main berlagak lagi.. "makk... nape letak bilik orang? sempit" ngeehehee.. ale-ale letak bilik baem *adik*. Nak mintak pun serba salah, sebab dia letak pc. Kang dah takde meja.. hehehe... tu yang beli..

ngindu nak skru-skru semua nih... sob sobb...
Carik yang murah jer.. kang iya-iya aku beli tapi tak guna. Akhirnya dapat yang harga RM50 ringgit nih. 

Berapekah jangka hayatnyaa...?
 siap pasang
taraaaa... kasi effect sikit.. huuuu
Huhuuu..barulah ada semangat nak buat kerja.. hehehe... huuhuhuu..hihihii.... baem: kau dah apesal? 
pastu letak 2 frame. cukup. gambar je takde lagi. Suka aku dapat tampal-tampal macam time studyyy... yoyo on ni.. okay! harus semangat.

jam jonker street :)
k.bai
..Assalamualaikum..

Cepatnya masa berlalu, sekarang sudah pun masuk bulan April. Rupanya dah 3 bulan aku berusaha setapak kehadapan. Alhamdulillah. Pertengahan bulan 3 aku dah mula launch bisnes sendiri tapi masih di peringkat awal. Awal sangat. Banyak benda yang tak susun betul-betul. First step selalunya susah sedikit sebab banyak benda yang belum kita belajar.. belum ada pengalaman. Tapi bagi aku, baik mula awal-awal.. awal mula, awal jatuh dan awal bangkit kembali. 

Masuk bulan 4, aku dah mula tidur lambat. Selalunya pukul 10.30 - 11mlm dah masuk tidur. Sekarang, pukul 12 belom tentu aku tidur lagi. Mata pun dah mula terlihat kepandaannya. *hukkk.. ayat baru* .. kalau dulu balik kerja jer mesti nak capai phone dulu, mesej tc. Sekarang takde nyer.. *ngeee* sampai rumah mandi solat semua, terus jenggah pc. Sambung kerja. Semalam masa tc kol, cerite la pasal kerja part time aku nih... "awak ni asyik kerja je, saya tak hirau pun" lebih kurang gitulah ayatnya. Huuuu.. yeke?? Alaaaa.. kira 2x5 la, time dia tengok bola tu tak ingat pun kat kita. hohohohoho.. *ader jugak benda aku nak jawab*

Aku pun takde apa sebenarnya nak update. Aku baru nak belajar banyak benda.. sekian. bai.

PS: sedap ker pavlova?
Powered by Blogger.