Assalamualaikum :-)

Alhamdulillah, planner bulan 12 ini padat dengan aktiviti bermanfaat. Yeaaayyyy :-) Okay, saya sharing antara aktiviti saya bulan 12 ini dengan Yesclub Malaysia. 

1/12 - Sport evening
2/12 - It's my life , Puasa Perdana - malam
4/12 - Millionaire day - malam
5/12 - Bacaan Yaasin dan solat hajat - malam
6/12 - Movie Night @ International youuth centre,cheras - malam
7/12 - Charity carwash - Best! - pagi
8/12 - Charity visit

9/12 - it's my life
12/12 - bacaan yaasin dan solat hajat - malam
13/12 - Charity gathering
14/12 - Reach out!  - malam
15/12 - Bowling

17/12 - Derma darah, Talk Dr.Azizan
19/12 - Majlis berbuka puasa
22/12 - Yes Apprentice day/pagi & Ya Hanana@stadium Melawati,shah alam./malam

25/12 - Berkelah@ nogori sembilan
26/12 - Bacaan yaasin

Yeaaayyyyy.. tasaba tasaba.. Antara aktiviti menarik yang pius tunggu, charity carwash. Dimana dekat situ kita ramai-ramai akan memeriahkan suasana dengan membasuh kereta dan bermain air. ehem... hehehe.. charity carwash yg pertama kalinya sebelum ini sanngat menarik :-)  jadi tertunggu charity carwash 2.0 ini :-) . Jomm, basuh kereta sambil beramal.

Charity visit!!!! saya difahamkan kami akan ke rumah Orang-orang tua.

Reach out jugak saya lihat antara aktiviti yang menarik, dimana kita ramai-ramai akan bersama 'reach out ' mencari golongan gelandangan di malam hari sekitar ibu kota. dan menghulurkan bantuan makanan serta beberapa keperluan lain.  Oyeaahhh...

Dan antara event yang mengketaqkan lutut saya adalah derma darah. hikhikhik... sebab last derma lama dulu, sakit sangat.. sampai pitam. terus takut nak derma darah lagi.. hukhukhukk.. mindset tak betul :-) Ya Allah.. telan air liur. gulp! takpe, first time derma tak sakit :-)

22/12 ada Ya Hanana dekat Shah alam.. yeaayyy.. nak pergi nak pergi... Malam cinta Rasul :-) , Doa moga Allah lapangkan hari saya untuk pergi malam cinta Rasul ini :-) Ya Allah, saya nak pergiiiiii :-)

Ya Hanana Ya hanana...  heeeee.. senyum senyummmm.

Kalau ada aktiviti yang korang nak follow, bagitau je :-)  yesclub sentiasa ada rakan-rakan baru. Kami memang sentiasa berkenal-kenalan :)

Nantikan update dari piusss... nak pergi broga besok.. ehhh.. sekejap lagiii... brogaaa, saya datang lagi dengan misi berbeza! Nati updatee..

www.facebook.com/yesclubmalaysia

Assalamualaikum :)
Lama rasanya tidak mengadap blog, menaip.. memerah otak memikirkan ayat-ayat yang ingin disusun. hehe. Macam tipu ajer bunyinya.. 

Selepas bersenang hati dan bergembira dengan teater Musikal Super Mokh, ahadnya saya ke istana negara. Entah apa sebabnya, kami tersesat dan mengambil masa 2 jam untuk sampai ke istana negara. hehe. Ingatkan nak give up sahaja dan terus balik rumah, tapi akhirnya jalan terakhir yang kami pilih terus membawa kami ke istana negara. adoii.. susah gini tak tau jalan. Ok, sekarang dah tau caranya 
:-) 

Sepanjang perjalanan, saya rasa sangat ralat. Tadinya kelam kabut ke majlis kahwin seorang rakan, terus gerak ke istana negara. Entah hati saya seakan... "patutkah saya berasa sedemikian rupa?" ralat... Hikmah apa agaknya disebalik semua ini, pasti sesuatu yang amat besar untuk saya. 

Sesampai di istana,  hanya saya dan hidayah. Yang lain pastinya dah selesai lawatan. 
:-)  hehe.. takpe, kite jalan aja. Tapi tiadalah gambar dalam istana sebab tidak dibenarkan bergambar didalam sana. Hanya gambar di halaman luar sahaja lah. Itupun gambar saya ambil dari whatsapp yesclub. 

nati masuklah, sangat menarik! dalam istana pun ada apartment :) 

terakhir, gambar saya. lama tak tepek. hehe :)

Assalamualaikum :-)

Hari ini di bawah Yes Club Malaysia, pius berpeluang ke teater musikal Mokhtar Dahari 'Super Mokh' di Istana Budaya. Tak perlu dipersoalkan lagi, memang sangat best! First class rasanya.

Kalau tahu teater ni berkenaan Mokhtar Dahari dan best pulak tu, dah tentu pius invite seorang kawan yg sangat gila pada bola. Aishhh... Ingatkan apa dia Super Mokh ni, rupanya Mokhtar Dahari. Rasa menyesal tak sudah sebab tak bawa kawan... hehehe.

Kalau saya kata best tu, memang best lah! Jangan tanya lagi, pergi terus beli tiket :-)

Lakonan awie sebagai Mokhtar Dahari, saya rasa sangat berjaya. Ditambah watak-watak lain.. adoiii yaii.. berbaloi lah.

Banyak betul nilai-nilai yang dimasukkan.. tak kurang jugak lawak-lawak sampingan. Gelak besar saya dibuatnya. Tak peduli orang sebelah lagi.  Sedey juga ada bila mengenangkan sikap penonton iaitu kita yang hanya tahu mengkritik pemain bola. Betapa sokongan dan kata-kata positiv memainkan peranan penting dalam kehidupan kita. Peringatan, janganlah kita sesedap hati menilai dan mengkritik sesuatu tanpa kita tahu situasi yang sebenarnya. Siapa kita untuk menilai? sedang diri kita juga kita tidak tahu apa nilai dariNYA. Eee... emo pulaak. Semangat juang yang ditunjukkan begitu menaikkan semangat, seolah saya pulak nak masuk padang. sorakkan sama. hehe.

Banyak.. sangat banyak nilai yang ada..  Kisah Mokhtar Dahari.... uishh.. ni baru kisah Mokhtar Dahari, dah rasa best sangat.. belom masuk lagi kisah sahabat-sahabat Nabi yang hebat perjuangannya. Mesti lagi best lah. Hee. peace no war :-)

Nati saya update 'charity day nurqilan kasih viva palestine' . saya tunggu gambar. Takde gambar tak seronok nak bercerita :-)  heee. Tunggu kelapangan ye.

Assalamualaikum :-)

Hehe.. :-)  Terasa lama tak update blog. Moh la baca pasal yesclub kita ni. Eh, tengok gambar.. hehe, kita tak muh taip panjang-panjang :-)  Taip sikit je.

Gambar ni sepanjang majlis penyampaian sijil kepada peserta yes apprentice, charity day dan penyerahan cheque kepada pengelola rumah anak yatim sri kundang.
Mengikut kata Pak cik yang menguruskan rumah anak yatim tersebut, terbinanya rumah anak yatim ini bermula dari angan-angan beliau. Difahamkan juga, rumah tersebut baru sahaja ditubuhkan :-)

Kisah Rumah anak yatim sri kundang pernah keluar dalam surat khabar.

www.facebook.com/yesclubmalaysia

Powered by Blogger.